• Home
  • Multimedija
  • Galerija
  • Edukativni čas "Kotor kroz istoriju"

Edukativni čas "Kotor kroz istoriju"

U okviru Programa proslave Dana opstine Kotor 20.11. organizovan je edukativni čas pod nazivom "Kotor kroz istoriju". Ovom edukativnom času prisustvovali su učenici srednje muzičke škole "Vida Matjan" zajedno sa profesoricom Andreom Ćoso Pamer, kao i učenici završnih razreda OS "Njegoš" Kotor sa svojim nastavnicima.

Učenici su imali priliku da bolje upoznaju grad obilazeći brojne znamenitosti (trgove, palate, Katedralu Sv.Tripuna...), a posjetili su i Pomorski muzej.
Veliku zahvalnost dugujemo Tomislavu Žeguri, našem vodiču, koji je neprestano povezivao stilove prisutne u istoriji i arhitekturi našeg grada sa stilovima u muzici, kako bi učenicima što bolje približio kulturu i istoriju drevnoga Kotora.

Srednju muzičku školu Vida Matjan pohađaju djeca i iz drugih opština Crne Gore (iz Tivta, Budve, Herceg Novog, Ulcinja, Bijelog Polja). Ovo je bila sjajna prilika da dođu do novih saznanja o gradu u kom se obrazuju, a vjerujemo da su i učenici iz Kotora dopunili svoja znanja nakon edukativnog casa.

 

Linkovi

Ministarstvo prosvjete i nauke u Vladi Crne Gore - www.mpin.gov.me

Ministarstvo kulture, sporta i medija u Vladi Crne Gore - www.ministarstvokulture.gov.me

Zavod za školstvo Crne Gore - www.zavodzaskolstvo.gov.me

Prvi Crnogorski Školski & Obrazovni Portal - www.skole.cg.yu

Opština Kotor - www.opstinakotor.com


ŠOSMO „VIDA MATJAN“ Kotor

 Stari grad br.456 (Trg Sv.Luke), 85330 Kotor

+382 32 302 676

+382 32 323 681

skola@muz-ko.edu.me

sosmon@t-com.me

 Pon-Pet: 08.00 - 18.00 GMT +1