Cracow duo na Kotorskoj Koncertnoj Sezoni

Dobrodošli na koncert Krakov dua /Cracow duo/ u utorak, 11.12. u koncertnoj dvorani naše škole, Crkvi sv. Duha, sa početkom u 20h. Nastupaju pijanista Marek Šlezer /Marek Szlezer/ i violončelista Jan Kalinovski /Jan Kalinowski/.
Ulaz je besplatan!

Prestižni časopis „Strad“ pisao je o duu „Krakov“: „Kalinovski i Šlezer, prijatelji još od djetinjstva, imaju čudesno neposredan odnos, a izraziti kvalitet njihovog sviranja daje život muzici“. Studirali su zajedno u Krakovu i Parizu, a počeli su da nastupaju kao duo „Krakov“ prije petnaest godina. Od tada, njihovi koncerti i snimci dobijaju najviše kritike u Poljskoj i inostranstvu, kao i osvrte u medijima, poput Poljskog nacionalnog radija /Polish National Radio/, Slovačkog radija i televizije /Slovenski Rozhlas/, Radija Jugozapadne Njemačke /Radio Suddeutsche Rundfunk/, i značajnim časopisima i veb stranicama, kao što su „Klasik info“ /ClassiqueInfo/, „Klasikal mjuzik rivju“ /Classical Music Review/, „Res muzika“ /Res Musica/, „Amerikan rekord gajd“ /American Record Guide/, „Ruh muzični“ /Ruch Muzyczny/, i „Tvoja MUZA“ /Twoja MUZA/.

Naročito su posvećeni muzici manje poznatih poljskih kompozitora, koju neumorno izvode u zemlji i inostranstvu. Na njihovom raznovrsnom repertoaru često se mogu naći djela za violončelo i klavir autora Aleksandera Tansmana, Zigmunda Stojovskog, Ludomira Rožickog i Tadeuša Majerskog, kao i djela savremenih poljskih kompozitora napisanih upravo za njih

Linkovi

Ministarstvo prosvjete i nauke u Vladi Crne Gore - www.mpin.gov.me

Ministarstvo kulture, sporta i medija u Vladi Crne Gore - www.ministarstvokulture.gov.me

Zavod za školstvo Crne Gore - www.zavodzaskolstvo.gov.me

Prvi Crnogorski Školski & Obrazovni Portal - www.skole.cg.yu

Opština Kotor - www.opstinakotor.com


ŠOSMO „VIDA MATJAN“ Kotor

 Stari grad br.456 (Trg Sv.Luke), 85330 Kotor

+382 32 302 676

+382 32 323 681

sosmon@t-com.me

 Pon-Pet: 08.00 - 18.00 GMT +1