Pozdravna riječ direktorice

Dragi đaci, profesori , roditelji i svi zaposleni u muzičkoj školi “Vida Matjan”,

Želim da vam se zahvalim na uspješno započetoj novoj školskoj godini i poželim uspjeh u narednom periodu. Naša muzička škola je ustanova stara preko 7 decenija i obiluje bogatom prošlošću, a stranice njene dosadašnje istorije su ispisane mnogobrojnim nagradama sa republičkih i međunarodnih takmičenja njenih đaka, vrijednih i posvećenih profesora, kao što jedino i mogu biti u umjetničkim školama.

Budite svjesni da ste i vi dio toga nasleđa i da upravo možda sada na nekom od časova je budući solista, orkestarski svirač, sjajan pedagog, direktor umjetničke institucije u zemlji, ili pak dekan akademije, profesor na fakultetu, dirigent ili uspješni pravnik a veliki poštovalac umjetnosti, stalni posjetitelj kvalitetnih programa i mecena.

Naša škola je i umjetnička, stručna, obrazovna i vaspitna ustanova i pri radu sa đacima uvijek toga moramo biti svijesni. Rad sa djecom zahtijeva puno pažnje, pripremljenosti, koncentracije i strpljenja. Zato koristim priliku da se zahvalim svim profesorima koji ovaj posao shvataju ozbiljno i obavljaju ga sa revnošću i velikom ljubavlju.

Djeco, želim vam puno uspjeha u savladavanju novih izazova, kako u učionici tako i na sceni, kada zaboravite neku notu, kada leptirići krenu u stomaku, kada biste željeli da zasijate a plašite se pune sale koja gleda u vas. Tu su Vaši profesori puni iskustva i prije svega razumjevanja da vas upute na dalji rad. Uživajte u procesu i veselite se svakom radnom danu u školi gdje je glavni predmet – UMJETNOST!  

Linkovi

Ministarstvo prosvjete i nauke u Vladi Crne Gore - www.mpin.gov.me

Ministarstvo kulture, sporta i medija u Vladi Crne Gore - www.ministarstvokulture.gov.me

Zavod za školstvo Crne Gore - www.zavodzaskolstvo.gov.me

Prvi Crnogorski Školski & Obrazovni Portal - www.skole.cg.yu

Opština Kotor - www.opstinakotor.com


ŠOSMO „VIDA MATJAN“ Kotor

 Stari grad br.456 (Trg Sv.Luke), 85330 Kotor

+382 32 302 676

+382 32 323 681

sosmon@t-com.me

 Pon-Pet: 08.00 - 18.00 GMT +1